Grabbarna grå

2008-09-19

Acke

Vem är jag?

Stamtavla

Kurser

Tävlingar

Utställning

MH

Bilder

Video

 

 

 

 

Blogg

Gästbok

Kontakt

Bilder

Husse

Matte

Länkar

Annat

Acke röntgades med fria höfter men tyvärr lindriga pålagringar på armbågarna. Vi märkte inget av några problem med dessa initialt men helt plötsligt på hösten 2006 så började han halta då han reste sig efter att han hade legat ned.
Efter en tid då det inte hade gett med sig så gick vi till veterinären för besök och genomklämning. De konstaterade att han hade ont vid maxböj av höger framben och han hade mindre muskler på denna sidan också. Vi fick snabbt en remiss till Bagarmossen och dom tog emot oss en vecka senare för röntgen och undersökning. Röntgen där gav
inte så mycket mer information utan en artroskopi undersökning föreslogs för att ta reda på vad som orsakade Acke’s hälta.

En vecka senare på måndagen var det dags att lämna in honom för operation som kom mycket hastigt på eftersom husse och matte skulle resa utomlands på onsdagen, men det var den enda tiden som fanns. Man gick in i höger armbågsled och hittade egentligen ingenting. Det enda onormal man såg var att han saknade lite brosk på en obelastad del av armbågsleden. Vi fick hämta ut honom igen på tisdagen och då möttes vi av en ömklig syn. En bouvier med pudelframben och med tratt. Vår eminenta hundvakt, farfar ställde upp och skötte det första dagarnas rehab här hemma medan vi lapade sol på sydligare breddgrader. Korta koppelpromenader med en kille som inte kan ta det lugnt!

Sedan vidtog ett längre rehabprogram på Bagis med treadmill träning, stretching och till Acke’s glädje allt längre promenader. Han fick även sk. tuppkamsinjektion, specialfoder och glukosamintabletter under denna tid.
Mot slutet av treadmill behandlingen så verkade det faktiskt som om han gillade det konstiga akvariet!
Han blev ”friskförklarad” sent i April 2007 och sedan dess har vi aldrig sett någon mer hälta. Vad som gjorde att den försvann vet vi fortfarande inte, men så länge han fortsätter att vara frisk så kan vi leva med det!

Acke jobbar i treadmillen

Trött hund efter avslutat pass

Som alla idrottsmän så duschar jag efter träningen

 

En sida om två Bouvier des Flanders grabbars hundliv

Loke

Vem är jag?

Stamtavla

Kurser

Tävlingar

Utställning

MH

Bilder

Video